Zgodnie z tzw. RODO, czyli Ogólnym Rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r., a dokładnie jego artykułem 13 ust. 1 i 2, powinnam powiadomić Cię o Twoich prawach.

Zapoznaj się proszę z nimi poniżej

Administratorem Twoich danych osobowych jest Anna Malusa-ANMALUXIS, NIP: 6772348479. Kontakt: biuro@anmaluxis.pl

Twoje dane osobowe podawane w formularzu newsletter będą przetwarzane, w celu wysyłki newslettera, czyli m.in. informacji na temat wpisów blogowych, webinarów oraz materiałów marketingowych i ofert na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO.

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne w celu realizacji usługi newsletter. Jeśli ich nie podasz, nie będę mogła wysyłać do Ciebie wiadomości, ani innych produktów blogowych. Twoje dane osobowe podawane przy publikacji komentarzy będą przetwarzane w celu umożliwienia publikacji komentarzy oraz prowadzenia statystyk bloga.

Twoje dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie do momentu wycofania przez Ciebie udzielonej zgody/wypisania się z newslettera, a następnie zostaną usunięte, chyba że zdecydujesz się korzystać z moich usług i pozostawisz je na innej podstawie i we wskazanym Ci celu.

Twoje dane osobowe będą udostępnianie innym odbiorcom danych, takim jak serwisy świadczące usługi utrzymania systemu informatycznego i hostingu (LH.pl), dostawca usługi poczty elektronicznej (LH.pl), dostawca usługi dystrybucji newslettera (MailerLite).

Twoje dane nie będą przekazywane do państw trzecich np. USA.

Masz prawo dostępu do treści swoich danych, ich poprawiania, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo żądania dostępu do danych, a także prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, jeśli uznasz, że przetwarzanie Twoich danych jest niezgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie ochrony danych. Przysługuje Ci też prawo do bycia zapomnianym, jeśli dalsze przetwarzanie nie będzie przewidziane przez aktualnie obowiązujące przepisy prawa.

Posiadasz też prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie, cofnięcie zgody pozostaje bez wpływu na przetwarzanie danych, którego dokonano na podstawie zgody przez jej cofnięciem.

Twoje dane będą przechowywane przez okres działalności firmy Anna Malusa-ANMALUXIS.

Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych Osobowych odbywa się poprzez – e-mail: biuro@anmaluxis.pl

Jeśli uznasz, że przetwarzanie Twoich danych przeze mnie narusza przepisy RODO masz prawo wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, na zasadach określonych w ustawie z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych.